#artsenslaanalarm Actie 2021Actie 2019Actie 2018

Beste collega artsen,

Wij moeten regelmatig slecht nieuws brengen aan patiënten, waarbij we weten dat roken één van de oorzaken van dat slechte nieuws is. Het is frustrerend dat de schuld hiervan zo vaak bij de patiënt wordt neergelegd. De meeste mensen raken verslaafd als kind, een leeftijd waarop je nog helemaal geen keuzes kunt maken die impact op de rest van je leven gaan hebben. En als je eenmaal verslaafd bent, is er daarna geen sprake meer van ‘vrije keuze’. Een verslaving is immers alles behalve ‘vrij’. Het feit dat, ondanks al het leed dat het veroorzaakt, de tabaksindustrie zich nog steeds mag verrijken met de verkoop van een dodelijk product, frustreert ons. Wij vinden dat de politiek veel harder moet optreden.

Als u deze frustratie herkent, doe dan NU mee met #artsenslaan alarm editie 2021 en neem ook een filmpje op, dat de impact van de ‘slechtnieuwsgesprekken’ voelbaar maakt en zo de urgentie van dit onderwerp onderstreept. Hoe meer filmpjes, hoe meer impact.

Hieronder vindt u twee voorbeeldfilmpjes en een briefing. Daarin worden zowel de technische als inhoudelijke kaders voor uw bijdrage uitgelegd. Als u na het lezen nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Nico Lou Vos van Wefilm (+31 6 25 04 72 16). Zij plant dan voor u een belafspraak met de regisseur van de film om uw vragen te beantwoorden of door de opname heen te loodsen.

 

VOORBEELDEN

 

 

Download de briefing

Download de briefing